Nee Man! De podcast over man zijn

Aflevering 3: Over meisjes plagen, superhelden en hoe we gendergerelateerd geweld kunnen voorkomen. Met Rocher Koendjbiharie.

In deze derde aflevering van Nee Man! is Rocher Koendjbiharie te gast. Rocher is hoofdredacteur van online queer magazine Expreszo, fervent twitteraar en allround activist.

We praten met Rocher over gendergerelateerd geweld en hoe we dat kunnen voorkomen, meisjes plagen kusjes vragen, oorlog, al dan niet geloofwaardige superhelden en het partijprogramma van de PVV. Deze aflevering is namelijk al een tijdje geleden opgenomen dus het gaat zelfs over het allang niet meer nieuwe kabinet van Biden! Zie het als een tijdmachine. Verder heeft Rocher heel mannelijk nagedacht over klussen, is Jules trots omdat hij bijzonder smooth een bal terugschopte naar voetballende kinderen, en heeft Daniël niks gezegd toen zijn game-vrienden met ‘homo’ scholden.

Shownotes

Rocher is hoofdredacteur van online queer magazine Expreszo. Naar aanleiding van het trainingsweekend van Emancipator in oktober schreef hij dit artikel voor Expreszo: De Nieuwe Mannelijkheid.

Enthousiast geworden van de verhalen over het trainingsweekend? Emancipator organiseert op 8 en 9 april een online training, lees hier meer.

Ja Man!

De al niet meer zo gloednieuwe Amerikaanse president Biden stelde Rachel Levine aan als zijn assistant secretary of health: historisch want zij is de eerste trans persoon in de Amerikaanse senaat. Ook verder is de regering die hij heeft samengesteld diverser dan ooit. Ja Man!

Nee Man!

Het partijprogramma van de PVV is een absolute Nee Man! Moeten we er meer over zeggen?

De Volkskrant leek hun leven te beteren door in een artikel over Kindness, de artiestennaam van Adam Bainbridge die zich identificeert als non-binair, genderneutrale persoonlijk voornaamwoorden voor hen te gebruiken. Jammer dat ze dat alleen maar deden omdat Kindness “er boeiend genoeg voor” is. Nee Man!

NeeMan

Luister naar Nee Man!