13/10/2016 Emancipator on Tour – IDEM Rotterdam

Schermafbeelding 2016-09-01 om 11.12.44Na de succesvolle lancering van het Handelingsperspectief Mannenemancipatie gaat Emancipator de komende maanden het land in. Op 13 oktober organiseren we een expertmeeting en dialoog in samenwerking met  IDEM Rotterdam en DonaDaria.

Expertmeeting en Dialoog over Mannen Emancipatie in Rotterdam Emancipatie, dat gaat toch over vrouwen? Absoluut niet. Want of het nu gaat om herverdeling van arbeid en zorg, geweld, seksualiteit of seksuele diversiteit, de veranderende positie van jongens en mannen speelt vrijwel altijd een belangrijke rol. Mannenemancipatie is een kans voor mannen om een eind te maken aan ongelijke sekseverhoudingen en onderdeel te zijn van de oplossing. Professionals spelen hierbij een belangrijke rol. Emancipator lanceerde voor hen daarom het Handelingsperspectief Mannenemancipatie en gaat hiermee de komende maanden het land in. Mannenemancipatie heeft alles te maken met integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie. Daarom organiseren Emancipator en IDEM Rotterdam op 13 oktober 2016 samen een expertmeeting voor professionals en een openbare dialoog.

 

Organisatie

IDEM Rotterdam is het Rotterdamse expertisecentrum voor integratie, discriminatie en (lhbt-) emancipatie. Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie.

 

Programma

13.00 – 17.00 Expertmeeting: Mannen en emancipatie – waar gaat dat over?
Emancipator verzorgt een interactieve expertmeeting voor professionals. Hierin worden onderdelen uit het handelingsperspectief gepresenteerd en gaan de aanwezigen samen aan de slag met onder andere de volgende vragen en thema’s:

  • Hoe geven we op een positieve manier richting en invulling aan de veranderende rol van jongens en mannen in de samenleving?
  • Hoe verhouden mannen-, vrouwen- en lhbt-emancipatie zich tot elkaar?
  • Welke thema’s komen kijken bij mannenemancipatie?
  • Hoe verhoudt mannenemancipatie zich tot andere maatschappelijke thema’s, zoals integratie, opvoeding, onderwijs, arbeidsmarkt, discriminatie, participatie, etcetera?
  • Wat betekent mannenemancipatie voor jouw organisatie, doelgroep en werkwijze?

17.00 – 17.30 Borrel / uitloop

17.30 – 18.15 Inloop met klein warm hapje

18.15 – 20.00 Emancipator Café: Dialoog over Mannen en Emancipatie
Deelnemers worden uitgenodigd voor een goed gesprek over de veranderende rol van jongens en mannen in de samenleving aangeboden. Centrale vragen hierbij zijn: wat kunnen mannen bijdragen aan emancipatie, en wat hebben ze er zelf bij te winnen? We zijn als altijd benieuwd welke onderwerpen, vragen en antwoorden bij de aanwezigen leven.

20.00 – 20.30 Netwerken
Praktische informatiedonadaria-logo

Datum: Donderdag 13 oktober 2016
Locatie: DonaDaria, Gerard Scholtenstraat 129, 3035 SJ Rotterdam
Informatie: info@emancipator.nl
Aanmelden via deze link