19/11: Beat The Macho – Grensoverschrijdend gedrag van jongens

Schermafbeelding-2015-10-13-om-11.54.3719 november organiseren Rutgers en Emancipator een ronde tafel gesprek over grensoverschrijdend gedrag van jongens.

Emancipator en Rutgers nodigen u van harte uit om deel te nemen aan een ronde tafel gesprek over grensoverschrijdend gedrag van jongens.

In opdracht van het ministerie van OCW zijn Rutgers, Soa Aids Nederland en Movisie samen met een zevental lokale partners met jongens in gesprek gegaan over de leuke en minder leuke kanten van mannelijkheid. Zeventig jongens verzonnen samen zeven scenario’s met een dilemma: Ben jij jezelf? Of speel je de macho? Bijna 7000 jongens reageerde online op deze dilemma’s. Met al deze input hebben twee artiesten een populair nummer gemaakt over jongens en mannelijkheid. Het filmpje kunt u hieronder vinden.

Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten van de campagne Beat the Macho gepresenteerd. We nodigen je graag uit om hierbij aanwezig te zijn en mee te denken over wat er verder moet gebeuren op dit thema en wie dat moet doen.

Het is duidelijk dat Beat the Macho goed aansluit bij de visie van Emancipator om jongens en mannen tot deel van de oplossing voor allerlei maatschappelijke vraagstukken te maken door samen te werken aan een verruiming en transformatie van de opvattingen over mannelijkheid. Grensoverschrijdend gedrag kan plaatsvinden op diverse terreinen die we graag met jullie willen onderzoeken. De uitkomsten worden meegenomen in de rapportages en aanbevelingen van Rutgers en Emancipator.

Praktische informatierutgers
Datum en tijd: 19 november 2015, 13.00 uur – 17:00 uur, inloop met broodje vanaf 12:30, 17:00 uur borrel
Locatie: HNK Utrecht CS, Arthur van Schendelstraat 648 – 750 (loopafstand Utrecht CS)
Voor wie: professionals die werken met jongens of op het thema (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.
Deelname: gratis

Aanmelden via deze link