Rona over haar stage bij Emancipator

We zoeken een meewerkstagiair vanaf begin 2021. Lees hier de vacature. Rona vertelt je alvast hoe het is om stage te lopen bij Emancipator:

Vanaf eind september 2020 loop ik stage bij Emancipator. Vanuit mijn opleiding, Trend Research & Concept Creation in Lifestyle, zocht ik een stage waar ik mijn creativiteit kwijt kon, toffe ideeen voor projecten en campagnes kon bedenken en waar er sprake was van een goede balans tussen voldoende zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en begeleiding.
Vanuit mijn interesse zocht ik een plek waar ik naast dit alles ook mijn passie voor emancipatie en feminisme in kon vinden. Dit alles heb ik gevonden bij Emancipator.

Tijdens mijn stageperiode tot nu toe heb ik goed kunnen ervaren hoe het is om binnen een bedrijf mijn vak uit te oefenen en met een team van professionals samen te werken.
Een van de dingen die ik als zeer positief heb ervaren is de familiecultuur die heerst binnen het team. Er heerst een informele sfeer waar iedereen zichzelf mag zijn en er is altijd genoeg ruimte om zorgen te uiten en aan te geven als iets je niet lekker zit. Ook vind ik het fijn dat je de ruimte krijgt om zelf invulling te geven aan je stageperiode. Emancipator denkt goed mee over de doelen die jij persoonlijk stelt en wat zij zoeken in een stagiair, en zoekt hier samen met jou een goede balans in.

Een stage bij Emancipator, zo heb ik ervaren, is dus een hele flexibele en informele stage.
Tijdens mijn stage ben ik (momenteel nog steeds) bezig met de doorontwikkeling van het campagneconcept onder het motto ‘Be The Human’.  Hiervoor heb ik onder andere heel veel onderzoek gedaan, brainstormsessies en groepssessies met mannen en andere betrokkenen georganiseerd en zal ik uiteindelijk gaan zorgen voor creatieve ideeën en concepten waarmee Emancipator verder kan met het ontwikkelen van het nieuwe campagneconcept.
Het onderzoek heb ik ervaren als een van de leukste werkzaamheden tijdens mijn stage tot nu toe. Emancipator heeft een groot netwerk waardoor ik veel verschillende mensen kon spreken en (ondanks corona) wat evenementen kon bijwonen, die bij hebben gedragen aan mijn onderzoek.
Ook vond ik het leuk dat ik mee mocht werken aan lopende projecten en werkzaamheden van Emancipator, omdat ik zo echt kon ervaren hoe het was om deel uit te maken van het team. Dit is wederom iets wat ik als heel positief heb ervaren, dat ik me echt welkom in en deel van het team voelde.

Ik heb het tot nu toe heel erg naar mijn zin gehad en ik raad Emancipator zeker aan als stageorganisatie als je zoekt naar een flexibele, zelfstandige, creatieve, onderzoekende stage en vooral natuurlijk hele leuke en fijne stage met veel verantwoordelijkheden, waar je later echt nog iets aan hebt!